Kategóriák

Hírlevél

Kapcsolatfelvétel

Lépjen kapcsolatba velünk:

Telefon:06-70-9406677

E-mail írása

Az ember több ezer éve használja a rezet a gyógyításban. A római katonák a fáradtság legyőzésére és a fertőzött sebek kezelésére használták. Őseink megfigyelése szerint a testfelületen hordott réztárgy (pl. karkötő) normalizálta a vérnyomást, erősítette a kapilláris-falakat, megakadályozta a sólerakódást. Csodálatos hatását csak az utóbbi 30 évben kezdjük érteni.

A betegségek jelentős része a következő nagyon egyszerű modellel követhető: A minket érő negatív hatásokat (stressz) gondolatainkkal, érzéseinkkel, érzelmeinkkel felerősítjük. Ezek testünk különböző részén görcsöket, blokkokat hoznak létre. Ha sokáig fennállnak, akkor szerveinkben, izületeinkben maradandó változások keletkeznek, amik később betegséget okoznak. Ha a blokkokat szervezetünkből időben bármilyen módon töröljük (lazítás, jóga, masszázs, pozitív gondolatok), akkor a betegségek nagy része megelőzhető lenne. Ha ezt elmulasztjuk, akkor az egészség visszaállításához segítségre van szükség.
A nagy felületű réz (aes angelus textilréz) különleges tulajdonsága, hogy  oldja az izom és érgörcsöt, árnyékolja az elektroszmogot. Nagyon jó hővezető képessége és infravörös reflexiója miatt kiegyenlíti a testfelület hőegyenetlenségeit. Hatására a blokkolt testrészekben fokozódik a vér- és a nyirokkeringés, a szervezetben visszaáll a normális működés. A textilréz segít abban, hogy lehetőségünk legyen újból a mozgásra (= az életre). Ilyenkor újból felfedezhetjük a lassú harmonikus mozgások (pl. séta) csodálatos érzését és később újból átélhetjük a gyermekek örömteli ugrándozásait.

 

A réz biokémiailag is nagyon fontos, ismert nyomelem. Néhány, a szervezet fejlődése szempontjából fontos rézenzim: lizil-oxidáz, tirozináz, citokróm-oxidáz, dopamin-b-hidroxiláz, szuperoxid-dizmutáz és amin-oxidáz. Napi igény 1-2 mg. Élelmiszerekkel kerül a szervezetünkbe és felszívódhat bőrön keresztül is. Idősebb korban ügyelni kell a megfelelő rézszint fenntartására, mivel számos időskori népbetegség oka a rézhiány. Sajnos az utóbbi évtizedekben kiszorult a réz a mindennapi használatból (pl. rézkilincs, réztartalmú permetező szerek, rézedények), ezért pótlásuk különösen fontos. A rézhiány tünetei: vérszegénység, ödéma, törékeny csontok, ingerlékenység, fáradékonyság,
 
Rézhiánnyal összefüggő betegségek:  

 

 • Vérszegénység
 • A réz segíti a vas beépülését a hemoglobinba. Rézhiány esetén a betegek állapota a vasbevitel emelése mellett sem javul.
 • A réz hiánya az egyik tényező, amely felelős a szívkoszorúér betegségek és az agyvérzés kialakulásáért. Rézhiány esetén zavar alakul ki a collagén és az elastin szintézisében.
 • A rézcsuklópántból, derékvédőből a bőrön keresztül felszívódó réz növeli az érfalak rugalmasságát és csökkenti a magas koleszterin szintet.
 •  A stressz-oldó réz sok esetben csökkenti a magas vérnyomást. A visszeres problémáknál a feszülten élők javulást mutatnak.
 • Segít megelőzni a cukorbetegséget és csökkenti a szívinfarktus rizikófaktorát.
 • Csontritkulás
 • Réz segíti elő a kalcium és foszfor beépülését a csontokba.
 • Reumatikus és izületi fájdalmak
 • Réz katalizálja a szervezetben lévő SOD enzim működését, így enyhíti a fájdalmakat. Az aes angelus rézfásli   5-6 éjszaka után csökkenti a fájdalmat és nagyobb mozgást biztosít az évek óta „beállt” izületeknél.
További hatásai:

 

 • a réz szerepet játszik a csontok, porcok, bőr egészséges képződésében, felelős a kollagén termelődésében is.
 • baktérium, gomba és vírusölő,
 • fokozza a vérkeringést,
 • csökkenti a candidás megbetegedéseket.
 • sérülés, műtét, csonttörés után gyorsítja a regenerálódást.
 • a rézfejpánt csökkenti a fejfájást és a nyaki fájdalmakat. A migrénes rohamok jó ellenszere. Fejfájás esetén az esetek harmadánál a nyakba helyezve a fejpánt oldja a nyaki izmok görcsös állapotát és így visszaáll a normális agyi vérkeringés. Hasonlóan oldja az elfeküdt vagy huzat miatt beállt nyaki izmokat.
 • a rézderékvédő, a réztrikó oldja a csigolyák körüli izmok görcsös állapotát. Ezáltal csökken a porckorongra ható nyomás. Megelőzhetjük a becsípődést, a derékfájdalmat. 
Szeretteinknek szép ajándék az egész testet harmonizáló, stresszlevezető hatású rézlepedő.

 

A textilréz erős hatású száraz melegterápiás eszköz. Előnye, hogy helyileg tartósan használható a szív megterhelése nélkül. Az infravörös sugárzás nagy részét visszaveri, ezért heveny gyulladás esetén valamint olyan esetekben, amikor a melegterápia ellenjavallt, ne használjuk!

 

Az aes angelus (=rézangyal) textilréz előnyösen használható egészségmegőrzés céljából. Használható a mozgás-terápiákban, segít lazítani a fájdalmas izületeket. Különösen előnyös baleseti sérülések, műtétek utáni rehabilitációs időszakban. Használata egyszerű, és olcsó segítség a gyógyszermentes és gyógyszerszegény terápiákban, mind a nyugati, mind az alternatív gyógymódok esetében.

Kapcsolatfelvétel

Lépjen kapcsolatba velünk:

Telefon:06-70-9406677

E-mail írása

PayPal